//
Kehittämiskumppanuus

Esteetön amis -hankkeen tavoitteena on selvittää ja kehittää esteettömiä oppimisympäristöjä ammatillisissa oppilaitoksissa ja näin edistää inkluusion toteutumista ammatillisessa koulutuksessa. Hankkeessa keskitytään psyykkisen, asenteellisen, sosiaalisen esteettömyyden edistämiseen.

Hankkeessa kartoitetaan ja kehitetään oppimisympäristöjen esteettömyyttä yleisten ammatillisten oppilaitosten ja ammatillisten erityisoppilaitosten yhteistyönä. Jokaisella erityisoppilaitoksella on yleinen oppilaitos kumppaninaan, jonka kanssa yhteistyössä selvitetään ja kehitetään esteettömyyden toimintamalleja oppilaitoksen arjessa.

Hankkeen aikana toimii kumppanuusverkosto. Oppilaitokset ovat tehneet verkostotyötä erilaisissa hankkeissa aiemminkin, joten tavoitteena on syventää keskinäistä luottamusta ja sitoutumista, sekä vahvistaa erityisoppilaitosten konsultatiivista roolia kehittämistyössä. Hankkeessa luodaan mallia myös verkostotyöskentelystä, joka voitaisiin siirtää muihinkin oppilaitoksiin.  Yhtenä tavoitteena on myös kannustaa toimijoita sekä jakamaan tietoa omista hyvistä käytännöistään muiden vapaasti hyödynnettäväksi että kokeilemaan ja ottamaan käyttöön muiden kehittämiä ja hyväksi kokemia ratkaisuja.

Opetushallitus rahoittaa hanketta -logo

Mainokset

Keskustelu

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: