//
IJKK – Luksia

Luksian (Länsi-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä) ja IJKK:n hankkeen tavoitteena on olemassa olevien hyvien käytänteiden näkyväksi tekeminen ja jakaminen muiden hankkeeseen osallistuvien oppilaitosten kanssa sekä ervojen (opintoalan erityisopetuksesta vastaava) ja opiskelijahuollon henkilöstön tietojen ja taitojen syventyminen asenteellisesti, sosiaalisesti ja psyykkisesti esteettömän oppimisympäristön luomisesta.  Hankkeen puitteissa kootaan hyvät käytänteet ja aiempien projektien tulokset, sekä järjestetään koulutusta ervoille ja opiskelijahuollolle. Koulutusten jälkeen ervat coachaavat opetushenkilöstöä omilla aloillaan opiskelijahuollon ollessa vertaistukena.

Hankkeen alussa syksyllä 2011 on toteutettu ervoille ja opiskelijahuoltoryhmälle kysely psyykkisestä esteettömyydestä. Kyselyssä esiin nousseiden teemojen pohjalta sovittiin toteutettavaksi kolme koulutusiltapäivää.  Lukuvuonna 2011 – 2012 toteutettiin kaksi koulutusiltapäivää, joiden aiheena oli opiskelijoiden mielenterveyden ongelmat  ja niiden vaikutus toimintakykyyn sekä ongelmien huomioiminen opetuksessa ja ohjauksessa. Koulutuspäivien välillä on ollut alakohtaisia konsultaatioita opetushenkilökunnan työn tukemiseksi. Yksi koulutusiltapäivä toteutetaan syksyn 2012 aikana.

Syksyn 2012 aikana opintoaloilla selvitetään myös opintoalojen esteettömyyttä ervojen johdolla ESTEETÖN AMIS TYÖKIRJAN  pohjalta.  Kootut tulokset annetaan tiedoksi rehtoreille tulevan suunnittelun tueksi.

Hankkeen kokonaistavoitteena on oppimisympäristöjen kehittäminen siten, että jokainen opiskelija voi tuntea kuuluvansa oppilaitosyhteisöön, kokea olonsa turvalliseksi ja tulla tasapuolisesti kohdelluksi, ja joissa kaikki opiskelevat yhdessä ja oppivat toimimaan vuorovaikutuksessa toistensa kanssa. Esteettömässä oppimisympäristössä opiskelijoiden hyvinvointia edistetään ja  heidän itsetuntemustaan, itsetuntoaan, elämänhallintataitojaan ja opiskeluun sitoutumista vahvistetaan. Opetustyössä on tärkeää muistaa, että opiskelija toimii subjektina.

 

Invalidiliiton Järvenpään koulutuskeskuksen logo Luksian logo
Mainokset

Keskustelu

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: