//
IJKK – Keuda

Keudan ja Invalidiliiton Järvenpään koulutuskeskuksen hankkeen keskeisenä tavoitteena on psyykkisen, asenteellisen ja sosiaalisen esteettömyyden edistäminen kiinnittämällä huomioita pulmien ennaltaehkäisyyn  opintojen aikana ja kehittämällä opettajien taitoa opiskelijan kohtaamiseen. Näitä kehitetään koulutusten ja konsultaatioiden avulla.  Hankkeessa on mukana  ensisijaisesti Keudan media-alan opettajia, koska media-aloilla on esiintynyt paljon opiskelijoiden psyykkistä oirehdintaa. Opettajien lisäksi mukana on myös  Keudan opiskelijahuoltoryhmän edustajia.

Hankkeen ensimmäinen koulutuspäivä pidettiin IJKK:lla 23.5.2012. Tavoitteena oli antaa tietoa nuorten mielenterveyden pulmista ja niiden vaikutuksesta toimintakykyyn sekä pohtia draaman keinoin kohtaamista ja vuorovaikutusta mielenterveyden pulmista kärsivän opiskelijan kanssa. Kolmantena tavoitteena oli pohtia keinoja mielen hyvinvointia edistävän ilmapiirin luomiseen.

Aamupäivän kouluttajana toimi psykiatri Maria Vuorilehto, joka luennoi  aiheesta ”Nuorten mielenterveyden ongelmat ja niiden vaikutus toimintakykyyn”.  Luennon jälkeen oli  toiminnallisesta työskentelyä  draamapedagogi Riikka Nurmen johdolla.  Osallistujat pohtivat yhdessä  turvallisen ryhmän merkitystä ja turvallisen ryhmän tasoja ja arvioivat omien opiskelijaryhmiensä  psyykkistä turvallisuutta. Lisäksi tehtiin erilaisia  vuorovaikutus- ja kuunteluharjoituksia. Kuinka vaativa tehtävä onkaan toisen läsnä oleva kuunteleminen? Olemmeko me opettajat herkästi liikaa äänessä itse? Ehkä kysymme opiskelijalta, mutta emme oikeasti kuuntele? Miksi nuori ei enää vaivaudu aikuiselle kertomaan?

Iltapäivällä jatkettiin Riikka Nurmen kouluttamana draamatyöskentelyä  mielen hyvinvointia edistävän ilmapiirin luomisesta. Riikka esitteli keskustelua herättäviä tietoiskuja: linkki tähän materiaalista” Turvalliset ryhmät, vuorovaikutus, kohtaaminen”.

 

Invalidiliiton Järvenpään koulutuskeskuksen logo Keudan logo
Mainokset

Keskustelu

Ei kommentteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: